Festival

Westhoflaan 2
6741 KH Lunteren
Poster van de Franse film

“Kunst geeft mij sprakeloze zeggenschap”

Neuropsycholoog Femke Nijboer van de Universiteit Leiden organiseert samen met mensen met het locked-in syndroom (LIS), spierziekten en dwarslaesies het kunstfestival Locked-in? Locked-out! Daar laten mensen zien dat ze ondanks beperkingen evengoed van schoonheid, design en kunst houden. Sommigen zijn actief kunstenaar geworden, zelfs nadat ze locked-in geraakten. “Kunst geeft mij sprakeloze zeggenschap”, sprak Wim Tusveld, voorzitter van de werkgroep LIS.

Theater, debat en neurocatwalk

Het festival draagt uit dat je ondanks beperkingen goed kan leven en dat je dezelfde eisen mag hebben aan hulpmiddelen en zorg als ieder ander. Het festival is bedoeld voor mensen met beperkingen, hun familie en vrienden en mantelzorgers, maar ook voor geïnteresseerde buitenstaanders die willen genieten van nieuwe ontwerpen van hulpmiddelen, theater, debat en de neurocatwalk. Daarop tonen modellen met en zonder handicap de nieuwste rolstoelkleding, met een beetje hulp van L’Oréal Nederland. Tot de samenwerkingpartners behoort het Fonds Nuts Ohra met een subsidie van het programma Klein Geluk. Het festival valt onder het NWO-Veni project van Femke Nijboer.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom

Graag even aanmelden voor dit gratis festival
aanmelding@regieindesign.nl