Congres/symposium

Breestraat 60
2311 CS Leiden
Aalmarktzaal

Op 15 juni a.s. vindt de Grand Finale van Gulliver plaats! De zoektocht naar de beste studentondernemers van Leiden komt ten einde in de Aalmarktzaal, waar 5 finalisten hun innovatieve idee en ondernemerstalent presenteren aan het publiek. De winnaar gaat naar huis met €10.000 startkapitaal en mag zich de beste studentondernemer van Leiden noemen! Het programma is gevuld met muziek, sprekers, drankjes en uiteraard veel enthousiaste studentondernemers.

Prins Constantijn

Met trots kondigen wij aan dat Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden bij de Grand Finale aanwezig zal zijn. Hij zal worden geïnterviewd en beantwoordt graag vragen uit het publiek. Prins Constantijn zal per 1 juli 2016 Neelie Kroes opvolgen als special envoy en de komende anderhalf jaar aan het roer van StartupDelta2020 staan.

Programma:

16.00 – 16.30 | Ontvangst

16.30 – 16.35 | Opening

16.35 – 16.40 | Introductie van Gulliver en de Finalisten

16.40 – 17.00 | Giel Hendriks van Toxys

17.00 – 17.30 | Zijne Koninklijke Hoogheid prins Constantijn van Oranje

17.30 – 18.20 | Eindpresentaties Finalisten 1, 2 en 3

18.20 – 19.20 | Pauze (met muziek van Vivienne Aerts)

19:20 – 19.55 | Eindpresentaties Finalisten 4 en 5

19.55 – 20.20 | Johan Van Maanen van Bakker van Maanen

20.20 – 20.30 | Prijsuitreikingen

20.30 – 21.30 | Netwerkborrel (met muziek van Vivienne Aerts)

Vivienne Aerts is zangeres, componist, dirigent en coach. Haar jazzmuziek geeft op unieke wijze extra sfeer aan de avond.

Finalisten

De finalisten bestaan uit de 3 beste ondernemers van de Gulliver-competitie, de winnaar van de Science meets Business Plan Competition en de winnaar van de Venture Academy. De eerste 4 finalisten zijn reeds bekend:

Buxenus
Buxenus is een life science startup die bezig is met het maken van een 'Lab in a Box'. De eerste aanzet hiernaar is het ontwikkelen van een simpele automatische oplossing van de extractie van nucleotiden.

Idris Solutions
Hans Peter Mulder en Peter Wiegman zijn bezig met de ontwikkeling van een anti-metastase implantaat. Gebruikelijk medicijnen proberen metastase te stoppen. Dit implantaat vangt en dood de tumor cellen in het bloed.

Nades Solutions
Niall Hodgins van NADES solutions gebruikt Natural Deep Eutectic Solvent technologie voor het maken van een product dat een oplossing biedt voor oplosbaarheid en stabilteitsproblemen van verschillende industrieën.

Zero Square
Zero is een student company van de Hogeschool die een koelende biervieltje ontworpen. 'Designonderzetten & koelhoudendproduct','Dranken blijven tot wel 20 minuten langer op de juiste temperatuur'.

De vijfde finalist zal op 14 juni bekend worden gemaakt.

Jury

Tijdens de finale worden de deelnemers beoordeeld door een ervaren jury, bestaande uit:

• Erik Versnel (Directeur Bedrijven bij de Rabobank Leiden-Katwijk)
  • Raffi Balder (Directrice van HUBSpot)
  • Simcha Jong (Professor Science Based Business aan de Universiteit Leiden)
  • Esther Lokhorst (Partner bij XSkNOW en Program Manager bij PortXL)

Meer informatie is te vinden op de website of Facebook.