Congres/symposium

Airborne Siemens Fieldlab / Experience Center
Laan van Ypenburg 42
2497 GB Den Haag

Er gaat geen dag voorbij of er wordt wel iets over terrorisme gemeld in kranten of op tv. Terrorisme betekent dreiging, een roep om veiligheid.

Onze regio herbergt heel veel kennis op het gebied van terrorisme en terrorisme- bestrijding. Autoriteiten op het gebied van terrorisme vanuit bedrijfsleven, wetenschap en overheid geven 21 juni hun visie op de thematiek.

In een paar uurtjes krijgt u antwoorden op vragen als: wat is de terroristische dreiging, wordt de dreiging niet overdreven, wat betekent dit voor het bedrijfsleven, welke rol is er mogelijk voor het bedrijfsleven om bij te dragen aan het bestrijden van terrorisme en wat moet het bedrijfsleven doen om zich te beschermen tegen terrorisme?

Bovendien zijn we te gast op een bijzondere locatie: het Airborne Siemens Fieldlab / Experience Center op Ypenburg. U bent welkom!

Aanmelding

U kunt zich aan-of afmelden door een e-mail te sturen naar denhaag@vno-ncwwest.nl.

Het Dual PhD Centre van de Universiteit Leiden organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met VNO-NCW Den Haag, de Kamer van Koophandel, Hague Security Delta en Siemens.

15:30 uur | Ontvangst

16:00 uur | Opening door de dagvoorzitter prof. dr. Edwin Bakker, hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme, Universiteit Leiden

16:10 uur | Perspectieven vanuit Wetenschap en Beleid

• Wetenschappelijke inzichten over terrorisme en bedrijfsleven door dr. Mark Dechesne, Universitair Hoofddocent, Dual PhD Centre, Universiteit Leiden
  • Het Nederlandse beleid ten aanzien van terrorisme en bedrijfsleven door Kees Boerkamp, Adviseur van het Alerteringssyteem Terrorismebestrijding bij Nationaal Co√∂rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)

16.40 uur | Perspectieven vanuit het Bedrijfsleven

• Vertegenwoordiger uit de private sector over perspectieven ten aanzien van de relatie tussen terrorisme en bedrijfsleven.
  • Business Continuity Planning door Johann de Wit, Solutions manager Enterprise Security, Siemens
  • Hague Security Delta: Het bedrijfsleven in de strijd tegen terrorisme, door  Hans van Loon HSD Programma Manager

17:40 uur | Afsluiting door dr. Johannes Magliano-Tromp, directeur Dual PhD Centre en Rob Perik, voorzitter VNO-NCW Den Haag.

17:45 uur | Borrel