Alumni-activiteit

Grote Marktstraat 14
2511 BJ Den Haag
Bovenzaal

Op donderdag 23 juni organiseren de alumnicommissies van het Instituut Bestuurskunde en de studievereniging B.I.L. een gezamenlijke bijeenkomst met spreker en borrel. Tijdens deze bijeenkomst zal Arco Timmermans een lezing geven over belangenbehartiging in het openbaar bestuur. Na de lezing is er ruime tijd voor het ophalen van herinneringen tijdens de borrel.

Het programma is als volgt:
17:00-17:30    inloop
17:30-18:15     lezing Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar Public Affairs
18:15-20:00    borrel

Over de spreker:
Arco Timmermans is bijzonder hoogleraar Public Affairs aan de faculteit Governance and Global Affairs te Den Haag.  Zijn onderwijs gaat over beleidsprocessen en de politiek van belangenbehartiging in Nederland en Europa. Het onderzoek van Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda, en hoe de rol van belangengroepen allerlei typen organisaties en burgergroepen hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan.

Onlangs is hij geïnterviewd en heeft hij een artikel geschreven over belangenbehartiging in het openbaar bestuur wat ook onderwerp zal zijn van zijn lezing.

Aanmelden kan via alumni@fgga.leidenuniv.nl.