Congres/symposium

Praat mee over de toekomst van het advocatenkantoor als onderneming

19 mei 2016

Grotius zaal A051

Veel praktijkjuristen zijn ondernemend bezig, in een kantoor of als eenpitter. Zij leveren juridische diensten aan hun klanten. Ze zijn actief op de markt voor juridische dienstverlening.

In die markt gaat de komende jaren een heel veel gebeuren. Er zijn mensen die stellen dat die markt vollledig ontwricht gaat worden, bijvoorbeeld door de technologische vooruitging. Daardoor wordt het bestaansrecht van veel juridische dienstverleners ondermijnd. Het nieuwe Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie bereidt juridische studenten voor op die veranderende markt. In samenwerking met kantoren en andere marktpartijen organiseert het centrum onder andere workshops, trainingen, stages, serious games en worden startende juridische ondernemers begeleid. Het centrum hangt veel van de activiteiten op aan internet-gerelateerde techniek, de zogenaamde 'legal tech'.

Presentatie Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie

Op 19 mei zal het centrum aan u worden gepresenteerd, in samenwerking met  een kritische insider uit de markt voor juridische dienstverlening, Jaap Bosman. Hij publiceerde onlangs zijn boek "Death of a Law Firm". Kom op 19 mei meepraten over de toekomst van advocatenkantoren als onderneming.

Dit evenement is onderdeel van het Leiden Law Festival