Cursus

LUMC
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Op 26 mei aanstaande organiseert de Leiden Islam Academie de geaccrediteerde workshop 'Medisch ethische kwesties rondom het levenseinde in de islam: theorie en praktijk in de spreekkamer', in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Deze workshop wordt verzorgd door kaderhuisarts palliatieve zorg dr. Richard Starmans en docent en onderzoeker Roukayya Oueslati.

Tijdens de workshop komen verschillende religieuze opinies over medisch ethische kwesties rondom het levenseinde aan bod, zoals het vertellen van de diagnose, het staken van (zinloos) medisch handelen, pijnbestrijding, palliatieve sedatie en euthanasie. Vervolgens wordt deze kennis in de spreekkamer toegepast aan de hand van casuïstiek. Voorbeelden van concrete formuleringen voor het communiceren van een terminale diagnose worden aangereikt en ook wordt er gereflecteerd op de praktische uitwerking van de islamitische ethiek.

18:15 - Inloop
18:25 - Opening door dr. Welmoet Boender (Universiteit Leiden)
18:30 - Religieuze opinies over medisch ethische kwesties rondom het levenseinde door Roukayya Oueslati MA MSc (Universiteit Leiden)
19:20 - Discussie
19:30 - Pauze
19:45 - Hoe hanteer je islamitische opvattingen in de praktijk bij begeleiding en behandeling aan het einde van het leven? door dr. Richard Starmans (kaderhuisarts ggz, palliatieve zorg en ouderengeneeskunde)
20:45 - Discussie, afsluiting en vragen

Tarieven en aanmelding

Voor deze workshop kunnen 2 accreditatiepunten verkregen worden. De tarieven zijn als volgt:

-Tarief inclusief accreditatiepunten: € 90
-Tarief exclusief accreditatiepunten: € 50
-Tarief voor LUMC-medewerkers: € 25
-Tarief voor studenten en artsen in opleiding: €5

Aanmelden kan online via deze link: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=111064&point_of_sale_id=1931

Voor vragen kunt u ons mailen leidenislamacademie@hum.leidenuniv.nl.