Hazelhoff Guest Lecture: Robert Pickel

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A0.51

Robert Pickel | Hazelhoff Guest Lecture | 'The Deadliest Sin of the Financial Crisis'

Robert Pickel

Op 11 mei 2016 zal Robert Pickel de elfde Hazelhoff Guest Lecture verzorgen, getiteld ‘The Deadliest Sin of the Financial Crisis’. Robert Pickel is voormalig CEO van de International Swaps and Derivatives Association (ISDA) en P.R.I.M.E. Finance Fellow bij het Netherlands Institute for Advanced Studies.

Eerdere Hazelhoff Guest Lectures zijn verzorgd door Jan Kees de Jager, voormalig Minister van Financiën, Rutger Schimmelpenninck en Ben Knüppe, curatoren in het faillissement van DSB Bank, Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank (DNB), Rutsel Martha, voormalig Minister van Justitie van de Nederlandse Antillen, Don Scott De Amicis, voormalig Vice President en General Counsel van de Overseas Private Investment Corporation (OPIC), Joanne Kellermann, bestuurslid Single Resolution Board, en Wim Mijs, Chief Executive van de Europese Bankenfederatie (EBF).

Robert Pickel

Robert Pickel was tot 2014 CEO van de International Swaps and Derivatives Association (ISDA), de organisatie achter de meest gehanteerde standaarddocumentatie voor derivatencontracten. Gedurende de zeventien jaar waarin hij werkzaam was bij ISDA, werkte hij meer dan tien jaar als CEO en was hij executive vice chairman en general counsel. Op dit moment is Robert Pickel Lord Woolf P.R.I.M.E. Finance Fellow bij het Netherlands Institute for Advanced Studies (NIAS) te Wassenaar. Daarnaast is hij werkzaam als consultant op het gebied van derivaten, dient hij als een Non-Executive Director van Tradition SEF, een swap execution facility in de Verenigde Staten, en is hij lid van de advisory board van Droit Financial Technologies. Voordat hij in dienst trad bij ISDA was Robert Pickel van 1991 tot 1997 assistant general counsel bij de juridische afdeling van Amerada Hess Corporation, een internationaal olie- en gasbedrijf, en werkte hij bij advocatenkantoor Cravath, Swaine & Moore.

'The Deadliest Sin of the Financial Crisis'

Voor de wereldwijde financiële crisis zijn al vele oorzaken aangewezen . Maar wat was eigenlijk de rol van menselijk falen in de financiële crisis? In deze Hazelhoff Guest Lecture gaat Robert Pickel in op deze vraag vanuit verschillende invalshoeken, waaronder finance- en juridische aspecten. Tijdens de lezing zal voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen. Aansluitend aan de lezing vindt een borrel plaats, gesponsord door Studievereniging Bedrijfsrecht Leiden (SBR).

Hazelhoff Centre for Financial Law

De Hazelhoff Guest Lectures worden georganiseerd door het Hazelhoff Centre for Financial Law. Het Hazelhoff Centre for Financial Law verzorgt academisch onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van financieel recht.

Datum:      Woensdag 11 mei 2016
Tijd:             15.30-17.00u met aansluitende borrel
Locatie:     Grotiuszaal (A051a) | Kamerlingh Onnes Gebouw (Leiden Law School)