Lezing

Europese sterren? De werkzaamheden en denkbeelden van ‘Europese’ ambtenaren in Nederland

6 juni 2016
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Auditorium Faculteit Governance and Global Affairs

In weerwil van de huidige crises waar de EU voor staat, is de EU diep verankerd in ons openbaar bestuur. Niet alleen op van oudsher ‘Europese’ terreinen als milieu en landbouw, maar ook op vlakken van ‘high politics’ als migratie, terrorismebestrijding en buitenlands beleid, kunnen we het Nederlandse openbaar bestuur niet meer loskoppelen van de Europese Unie. Dientengevolge hebben zowel politiek als bestuur steeds meer te maken met Europese verplichtingen, processen en randvoorwaarden. Of het nu gaat om bindende Europese regelgeving of om horizontale afstemming, Europees beleid is binnenlands beleid geworden.

De vereniging voor bestuurskunde  heeft een bijeenkomst georganiseerd op 6 juni, waarbij het werk en de denkbeelden van deze ‘Europese’ ambtenaren centraal staan. Zij presenteren onder andere de resultaten van een grootschalige enquête, uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meer informatie over het evenement en aanmelding vindt u hier.