JFV Grotius Collegereeks: Weerbare Democratie

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A0.51

Op maandag 9 mei zal oud-minister L.J. Brinkhorst een lezing verzorgen met als onderwerp: Weerbare democratie in Europees perspectief. Deze lezing is onderdeel van de jaarlijkse collegereeks van JFV Grotius. U bent van harte uitgenodigd om bij deze lezing aan te schuiven!

De heer Brinkhorst zal in zijn college ingaan op de weerbare democratie in Europees perspectief. Hij zal spreken over de antidemocratische geluiden die er binnen de Europese Unie waren en zijn, welke invloed deze hebben gehad en hebben op de Europese integratie en hoe hier op Europees niveau mee om dient te worden gegaan. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om al uw prangende vragen aan de heer Brinkhorst te stellen!

Over de spreker:

Laurens Jan Brinkhorst is een oud-politicus voor D66. Hij was onder meer staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, minister van Landbouw, minister van Economische Zaken en fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Daarnaast is hij diplomaat geweest en was hij lid van het Europees Parlement. Ook is de heer Brinkhorst hoogleraar Europees Recht geweest aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie kunt u hier vinden.