Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Boekpresentatie

Boekpresentatie Elementaire Deeltjes Terrorisme

Datum
donderdag 26 mei 2016
Tijd

Donderdag 26 mei zijn Edwin Bakker en Jeanine de Roy van Zuijdewijn te gast bij Paagman vestiging Fred. Tijdens deze avond presenteren zij het nieuwe Elementaire Deeltjes Terrorisme. De auteurs worden geïnterviewd door Hans Dekker en gaan in op vragen zoals: Wat is terrorisme? Waarom doen mensen zoiets? En wat is er nieuw aan wat we nu zien?

Boek: Elementaire Deeltjes Terrorisme
Auteurs: Edwin Bakker en Jeanine de Roy van Zuijdewijn
Boekpresentatie en interview door: Hans Dekker
Wanneer: Donderdag 26 mei 19:00 uur
Waar: Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Elementaire Deeltjes Terrorisme

De aanslagen in Parijs en Brussel gingen als een schokgolf door Europa en grote delen van de wereld. Met deze en andere acties weten terroristen burgers wereldwijd bang te maken, en dwingen ze overheden tot het nemen van allerlei maatregelen, waaronder militaire acties zoals die tegen de zogeheten Islamitische Staat, waaraan ook Nederland deelneemt.

Deze Elementaire Deeltjes plaatsen terrorisme in een breed historisch perspectief en geven een actueel overzicht van deze vorm van politiek geweld en de bestrijding daarvan. Ze gaan in op de kernvragen: wat is terrorisme nu precies, wie zijn de terroristen en wat willen ze? Ook de lange voorgeschiedenis van het fenomeen komt aan bod, net als terrorisme op Nederlandse bodem. Daarnaast bekijken de auteurs, beide Nederlandse experts op dit terrein, wat we kunnen doen om het terroristen zo lastig mogelijk te maken, en hoe we met de impact van terrorisme en met angst om zouden moeten gaan.

Bekijk hier een korte toelichting op het boek door de auteurs.


 

Leergang Terrorisme, Recht en Veiligheid voor practitioners

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.