Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing: Wat bezielt de universiteit?

Datum
maandag 4 april 2016
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Klein Auditorium

Er is een levendig debat gaande over de universiteit. De afgelopen jaren protesteerden hoogleraren op het Malieveld, presenteerde het Ministerie van Onderwijs de omstreden Wetenschapsvisie 2025 en werden er verstrekkende veranderingen in het studiefinancieringsstelsel ingevoerd. Deze serie wil een bijdrage leveren aan het debat over wat de universiteit is en zou moeten zijn.

Hoe verhoudt de universiteit zich tot de samenleving? Welke maatschappelijke krachten werken op haar in? Wat is goed onderwijs en onderzoek? Wat kan een universiteit – en wat niet? Wie en wat bepaalt de legitimiteit? Hoe verhoudt het ideaalbeeld zich tot de dagelijkse praktijk? Wat bezielt de mensen die er werken? En hoe ziet de toekomst van de universiteit er uit? 

Datum: 4 april 
Tijd: 14.00 – 17.30 uur 

Vervolg op maandagavond 23 mei
Tijd: 19.30 – 21.00 uur 

Locatie: Klein Auditorium, Academiegebouw, Rapenburg 73.

Toegang gratis.
Iedereen welkom.
Geen aanmelding nodig.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.