Congres/symposium

Vijfde Jaarlijkse Symposium over Nederlandse Archeologie in het Middellandse Zeegebied en het Nabije Oosten

1 april 2016
Vrije Universiteit
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
10A33 & 14A33

Op 1 april 2016 zal de vijfde bijeenkomst plaats vinden over het Nederlandse veldwerk in het Middellandse Zeegebied en het Nabije Oosten. Tijdens deze bijeenkomst presenteren archeologen van diverse Nederlandse universiteiten nieuw onderzoek.

In 2016 staat vooral de Nederlandse context van de projecten centraal. Hoe zijn ze ingebed in de eigen organisatie? Welke rol spelen zij in het universitaire onderwijs? Hoe worden ze gefinancierd? Welke aandacht besteden Nederlandse media aan deze projecten? Welke plaats hebben de projecten in het Middellandse Zeegebied en het Nabije Oosten in het Nederlandse archeologie bestel als geheel?

Ontvangst en registratie (9:30-10:00)

Ochtend (10:00-12:30): Project Presentaties veldwerk (Locatie: VU hoofgebouw 10A33)

• Bleda Düring (Universiteit Leiden): Wadi Jizzy survey, Oman
  • Gert-Jan Burgers (Vrije Universiteit): Muro Tenente, Italië