Lezing Transgenderkinderen

• Lieke Vrouenraets - psycholoog en gezinswerker bij de genderpoli van Curium-LUMC
25 april 2016
Pieter de la Court-gebouw
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
1A27

De StuudCo organiseert dit jaar een zeer interessante lezing in samenwerking met de Studentencommissie Ethiek! Het thema hiervan is genderdysforie, ook wel transseksualiteit genoemd. Ervaren sprekers zullen hun visie geven op genderdysforie en alles wat erbij komt kijken. Wat is genderdysforie precies en wat zijn de biologische aspecten? Hoe wordt een diagnose gesteld bij (jonge) kinderen en hoe verloopt het verdere proces? Superinteressant dus, en niet te missen!

Voor zowel Emile-leden als niet-leden is deze lezing gratis bij te wonen! Meld je snel aan! Dan kan door te mailen naar studentencommissieethiekpw@gmail.com.

Sprekers

De sprekers van deze avond zijn beide op hun eigen manier experts op het gebied van genderdysforie en transgenders.

Onze eerste spreker, Lieke Vrouenraets, is psychologe en gezinswerker bij de genderpoli van Curium-LUMC. Zij kan ons alles vertellen over wat genderdysforie betekent voor kinderen en gezinnen. Hoe komt men bijvoorbeeld tot de beslissing een geslachtsverandering te ondergaan? Hoe zit dat bij jonge kinderen? Hoe is het voor ouders en gezinnen zoiets mee te maken?

Onze tweede spreker heeft zelf de verandering van vrouw naar man meegemaakt en is bereid ons meer te vertellen over zijn ervaringen. Hoe is de behandeling gegaan, waar is hij tegenaan gelopen, en hoe werd dit geaccepteerd?

Na afloop is er uiteraard een moment om vragen te stellen.