Promotie

The noisy underwater world: The effect of sound on behaviour of captive zebrafish

5 april 2016
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Titel proefschrift

The noisy underwater world: The effect of sound on behaviour of captive zebrafish.

Korte omschrijving promotieonderzoek

Human activities are increasing rapidly in terrestrial and aquatic habitats. Marine and freshwater habitats are being affected by a variety of anthropogenic pollutants. Urbanization,transportation and industrialization have continuously increased ambient noise levels with
different temporal and spectral patterns. Anthropogenic noise, as an environmental pollutant, is ubiquitous in, on and near aquatic habitats and potentially may have detrimental effects on aquatic animals. Over the past few decades, public attention, activities in the field of conservation and animal welfare by nongovernmental organizations (NGOs), and scientific exploration are raising awareness on the potential effects of sounds on marine mammals.

Samenvatting proefschrift

Samenvatting_proefschrift.pdf

Promotor

Prof.dr. C. ten Cate

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Inès van Arkel, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden