Festival

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

De Romeinen zijn voor even terug in de Lage Landen! Op zaterdag 30 april wordt op feestelijke wijze de derde editie van de Romeinenweek (30 april t/m 8 mei 2016) geopend in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Een dag vol activiteiten voor alle leeftijden.

De re-enactors van Legio X Gemina zetten hun kamp op in de aula van het museum en beantwoorden vragen over het Romeinse soldatenleven. Aurelia zal alles vertellen over haar dagelijks leven als Romeinse dame, terwijl een Romeinse styliste de laatste nieuwtjes deelt op gebied van de antieke mode. En voor wie graag even een frisse neus haalt, maakt een replica van een echte Romeinse reiswagen tochtjes door de straten van Leiden.

Ook de Universiteit Leiden is aanwezig: collega’s Frits Naerebout, Kim Beerden en Marten Jesse Pot geven lezingen over de Romeinse Oudheid. Daarnaast is er een Romeinse markt, muziek, een ‘watergoden-workshop’ voor kinderen, spelletjes, en nog veel meer.

Lezingen programma:

13.00 uur: 'De Romeinen in de Lage Landen', door Marten Jesse Pot
14.00 uur: 'Het waterleidingbedrijf garandeert u een ononderbroken levering' - aquaducten in Rome, door Frits Naerebout
15.00 uur: 'Als een Romeinse vis in het water: kweken en opeten', door Kim Beerden

Meer informatie over het programma op 30 april