Universiteit Leiden

nl en

Oratie

Grip op mentaal budget

Datum
vrijdag 1 april 2016
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Nederland is 1 van de rijkste landen ter wereld. Toch heeft minstens 15% van de Nederlandse huishoudens ernstige betalingsachterstanden en kampt zeker 7% van de huishoudens met problematische schulden. Meer kennis over economische keuzes – zoals wel of niet gaan sparen – helpt bij het bevorderen van de financiële zelfredzaamheid van Nederlandse huishoudens. Daarom heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, Nibud, samen met de Universiteit Leiden een bijzondere leerstoel ingesteld: ‘Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag’. Bijzonder hoogleraar Wilco van Dijk leidt dit onderzoek en de kennis wordt geïntegreerd in de voorlichting en advisering van het Nibud.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.