Studievoorlichting

Proefstuderen bètaopleidingen

15 april 2016

Kom Proefstuderen en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit.

Programma

De dag begint om 09.15 uur met de ontvangst en een algemene presentatie over studeren aan de faculteit. Daarna starten de opleidingsprogramma's. Gedurende de dag kun je bij één of twee opleidingen een uitgebreid programma volgen. Een programma bestaat meestal uit een proefcollege en/of een practicum en een presentatie over de opleiding. Tussen 12.30-13.15 uur is er een lunch verzorgd door de faculteit. Je luncht samen met studenten en docenten van de opleiding.

Locatie en bereikbaarheid

Momenteel vinden er rond onze gebouwen werkzaamheden plaats ter voorbereiding op de nieuwbouw van onze Bèta Campus. Als gevolg hiervan is er beperkt ruimte om te parkeren. Wij raden je dan ook aan om met het openbaar vervoer te komen. De hele dag kun je met een gratis pendelbus vanuit Leiden CS naar het Gorlaeus komen. De bus vertrekt aan de LUMC-zijde (achterzijde) van het station. Onze studenten op het station helpen je graag, zij zijn herkenbaar aan de gele hesjes.

Tweemaal per jaar is er Proefstuderen. Komt 15 april 2016 jou niet goed uit? De volgende keer Proefstuderen is op 25 november 2016.

Benieuwd? Neem alvast een kijkje