Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Leidse Papyrologielezing over christelijke papyri

  • Professor AnneMarie Luijendijk
Datum
19 april 2016
Bezoekadres
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Zaal
Tempelzaal

De Leidse Papyrologie + Groep organiseert opnieuw, in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden, een Leidse Papyrologielezing. Deze publiekslezing is vrij toegankelijk; alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. Na afloop wordt een drankje aangeboden. 

Professor AnneMarie Luijendijk van Princeton University zal een lezing houden over: 

Bijbelse boeken van een oude Egyptische vuilnisbelt: christelijke papyri in context. 

AnneMarie Luijendijk is Professor of Religion aan de Universiteit van Princeton en, voor dit academisch jaar, Old Dominion Professor in the Princeton Council of the Humanities. Zij is gespecialiseerd in het Nieuwe Testament aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en in 2005 gepromoveerd aan Harvard University. Ook is zij papyroloog; ze bestudeert met name de sociale geschiedenis van het vroege christendom op basis van zowel literaire als documentaire bronnen.
In 2008 verscheen haar eerste boek: Greetings in the Lord: Early Christians and the Oxyrhynchus Papyri (Harvard University Press) en in 2014 verscheen Forbidden Oracles? (Mohr Siebeck). Momenteel werkt zij aan een derde boek dat als titel zal krijgen: From Gospels to Garbage. 

Toegang gratis, aanmelding gewenst: F.A.J. Hoogendijk
 

Poster lezing AnneMarie Luijendijk

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie