Congres/symposium

Leidschrift Symposium: De Amerikaanse presidentsverkiezingen - Campagnevoering in actueel en historisch perspectief

14 april 2016
Lipsius Building
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
0.19

Na vier succesvolle edities in 2010, 2012, 2014 en 2015 presenteert Stichting Leidschrift haar vijfde symposium, ditmaal over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De invalshoek voor dit actuele thema betreft campagnevoering in hedendaags en historisch perspectief. De toegang is gratis en aanmelden niet nodig. De lezingen van Prof. Lee en Prof. Fairclough zijn in het Engels.

13.00-13.30    Inleiding Prof. Galen Irwin

13.30-14.30    Lezing Prof. Adam Fairclough 'US Elections'

14.30-14.45    Pauze

14.45-15.45    Lezing Prof. Judith Y. Lee '‚ÄčA Quadrennial Banquet: Food for Laughter and Thought in American Presidential Campaigns'

15.45-16.00    Pauze

16.00-17.00    Lezing Kees Boonman 'De invloed van Amerikaanse verkiezingen op campagnevoering in Nederland'

17.15-18.30    Borrel

Over Leidschrift

Leidschrift is een zelfstandig wetenschappelijk historisch tijdschrift, verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden. Leidschrift verschijnt drie maal per jaar in de vorm van een bundel met artikelen gegroepeerd rond een thema. De artikelen worden zowel geschreven door gerenommeerde historici als door getalenteerde studenten en beginnende onderzoekers. Hiermee biedt Leidschrift sinds 1984 een podium voor levendige historiografische discussies.

Social media

Leidschrift is ook actief op social media, zowel op Facebook als op Twitter en LinkedIn. Volg ons voor meer informatie over het nieuwe nummer of om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen: www.facebook.com/Leidschrift en www.twitter.com/leidschrift.