Islam in het Westen

26 april 2016
Vrije Universiteit

HG-6A00

In samenwerking met studentenvereninging Anatolia verzorgen prof. Maurits Berger en Roukayya Oueslati een lezing over de islam in het Westen.

Volgens prof. Maurits Berger is de aanwezigheid van de islam in het Westen steeds meer waar te nemen. Dit heeft als gevolg dat het straatbeeld de afgelopen jaren zichtbaar is veranderd. Is er sprake van integratie problematiek als we het hebben over de toename van de zichtbaarheid van de Islam in het Westen? Of is dit fenomeen juist het gevolg van het religieus bewustzijn van de moderne, hoogopgeleide en geïntegreerde moslimjongeren? Moet het Westen vrezen voor een islamitische overname?

Verder zal het onderwerp orgaandonatie binnen de Islam verduidelijkt worden. In het tweede gedeelte zal Roukayya Oueslati een licht werpen op verschillende religieuze opinies (fatwa's) die door moslim juristen uitgevaardigd zijn over orgaandonatie.

Aanmelden via:  www.svanatolia.nl/islamlezing