Universiteit Leiden

nl en

Debat

Het Raadgevend referendum: de coming of age van Europa?

Datum
woensdag 6 april 2016
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

De roep om referenda neemt toe. Niet langer zijn staatshoofden in Brussel aan zet – maar de Europese volkeren. Wat zegt dit over de EU? Mislukking omdat de EU in twijfel wordt gesteld? Of succes omdat de EU het volk niet langer koud laat?

Op woensdag 6 april 2016 vindt het eerste raadgevend referendum in Nederland plaats. Praat die middag mee met oud-Tweede Kamerlid Niesco Dubbelboer, initiatiefnemer Wet raadgevend referendum,  politiek journalist en nieuwe media-expert Chris Aalberts en hoogleraar Staats- en bestuursrecht Wim Voermans. Deze insiders verbreden uw blik op dit onderwerp. 

Na afloop van het debat neemt Willemien den Ouden tijdens een informele borrel afscheid als Dean van de Honours Academy en verwelkomt ze Ton van Haaften als haar opvolger. 

Het debat en de aansluitende borrel in de Oude Sterrewacht zijn vrij toegankelijk. 

Programma

16:00 uur - inloop 
16:30 uur - start debat 
17:30 uur - borrel

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie