Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Excursie Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden: Airbus Defence and Space Netherlands

Datum
vrijdag 22 april 2016
Tijd
Locatie
Airbus Defence and Space Netherlands
Mendelweg 30
2333 CS Leiden

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap nodigt leden en geïnteresseerden uit op bezoek bij Airbus Defence and Space Netherlands. Airbus Defence and Space doet al veertig jaar grensverleggend werk in de ruimtevaart, onder andere op het gebied van zonnepanelen. Het bedrijf organiseert twee lezingen en een rondleiding door de cleanroom-faciliteit. 

De eerste spreker, Barend Ording, introduceert het gezelschap in de ruimtevaarttechnologie in het algemeen en de rol van Airbus Defence and Space daarin in het bijzonder. Daarna demonstreert Matthijs van der Kooij hoe een Random Positioning Machine (RPM)  micro-zwaartekracht simuleert, waardoor de invloed van zwaartekracht op de biologie wordt onderzocht. Tot slot zal een rondleiding door de cleanroom-faciliteit worden verzorgd, waarin zonnepanelen en lanceerapparatuur voor satellieten worden geassembleerd, gevolgd door een borrel. 

De inschrijving voor de excursie is gesloten, het maximale aantal inschrijvingen is bereikt.

Bekijk de locatie in Google Maps

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.