Lezing | Atriumlezing

Net zo lief deliberatief?

31 maart 2016
Vereniging Nederlandse Gemeenten
Nassaulaan 12
2514 JS Den Haag

In 2014 en 2015 zijn er in Nederland tal van G1000'en en andere burgertoppen georganiseerd. Allemaal initiatieven om burgers een stem te geven en de democratie te verfrissen. Ook in 2016 staan meerdere burgertoppen in de planning of hebben zojuist plaatsgevonden.

Deze trend roept echter vragen op. Bijvoorbeeld: Wie nemen er deel en hoe divers is die deelnemersgroep? Wat gebeurt er met de resultaten van de burgertop? Hoe verhoudt deze vorm van participatie zich tot het lokale bestuur? En wat is de rol van dialoog en eigenaarschap tijdens de bijeenkomsten?

De bundel 'G1000. Ervaringen met burgertoppen' geeft antwoord op deze vragen.

Deze bundel wordt donderdag 31 maart a.s. gepresenteerd bij de VNG. Wij nodigen iedereen die geinteresseerd is in de vernieuwing van de democratie van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Met medewerking van o.a. de Leidse wetenschappers Job Cohen, hoogleraar gemeenterecht, en Geerten Boogaard, universitair docent Staats-en bestuursrecht

Voor meer informatie