Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing Alex Brenninkmeijer over zijn werk bij de Europese Rekenkamer

Datum
vrijdag 4 maart 2016
Tijd
Zaal
Cleveringazaal (C131)

De heer Brenninkmeijer zal spreken over zijn werk bij de Europese Rekenkamer. Sinds 2014 is hij lid van de Europese Rekenkamer; daarvoor was hij bijna negen jaar lang de Nationale ombudsman.

De Europese Rekenkamer, gevestigd te Luxemburg, controleert ieder jaar of de uitgaven van de EU rechtmatig zijn. Jaar op jaar komt de Europese Rekenkamer echter tot de conclusie dat met het uitgeven van EU-geld te veel fouten worden gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat de regels ten aanzien van controle en fraudebestrijding steeds worden aangescherpt, hetgeen torenhoge uitvoeringskosten tot gevolg heeft.

Een ieder is van harte welkom om voormelde lezing bij te wonen. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. De lezing vindt plaats op vrijdag 4 maart van 15.00 tot 16.00, in zaal C131 van het Kamerlingh Onnes Gebouw. Na afloop vindt een borrel plaats bij de stenen tafel bij het restaurant op de eerste verdieping.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.