Leidse Masterclass voor Alumni: Inzicht in Beïnvloeding

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Dagelijks proberen mensen om ons heen ons tientallen keren te beïnvloeden. Of het nu de organisaties zijn waar we werken, de winkels waar we onze spullen kopen of de overheid, soms gaat die beïnvloeding zo subtiel en onbewust dat we het niet eens echt door hebben.
Maar hoe werkt dat beïnvloeden eigenlijk? Wat zijn daarbij nieuwe mogelijkheden?
En hoe kunnen we de kennis daarover inzetten om mensen in beweging te krijgen of te stimuleren "goed" gedrag te vertonen?

Wat kunt u verwachten?

We bespreken verschillende manieren van beïnvloeden en kijken hoe het denken daarover door de jaren heen is veranderd. We gaan in op wat ‘nudging’ is en hoe u dat in zou kunnen zetten om een “positieve” gedragsverandering bij de mensen in uw omgeving te stimuleren.

Inspirerende sprekers geven hun visie op hoe publieke en private organisaties gebruik maken van de kennis die er binnen de gedragswetenschappen over beïnvloeden aanwezig is.
Tijdens de masterclass bespreekt u met elkaar hoe u als professional met beïnvloeding om kunt gaan en wat daarbij ethische grenzen zijn.

Alle Leidse alumni kunnen zich voor deze Masterclass aanmelden.

Kosten: €29,50