Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Last lecture Paul Cliteur

Datum
woensdag 16 maart 2016
Tijd
Locatie
KOG

Zaal
A 0.51

‘Last Lecture’ professor Cliteur 

Na het grote succes van de eerste ‘Last Lecture’ verzorgd door professor Zwalve volgt op 16 maart de tweede ‘Last Lecture’ gegeven door professor Cliteur. Het concept van de ‘Last Lecture’ is hetzelfde (zie onder), maar de inhoud van de lezing is per lezing totaal anders. De titel van de ‘Last Lecture’ van professor Cliteur is “Blasfemie, ketterij en tolerantie: hoe kunnen we samenleven in een wereld van religieus en cultureel verschil?” De lezing vindt plaats op 16 maart van 17.00 tot 19.00 uur in collegezaal A0.51. 

‘Last Lecture’ 
Stel dat jouw hoogleraar zijn allerlaatste college geeft. Wat wil jij dan nog écht weten? De hoogtepunten van zijn of haar loopbaan, een conference met komische persoonlijke verhalen of nog een keer een duidelijke uitleg over de theorie waar de professor zo beroemd mee is geworden? 

JFV Grotius 
De Juridische Faculteitsvereniging Grotius organiseert de reeks ‘Last Lectures’, geïnspireerd op het zeer succesvolle concept van Harvard University. Tijdens een ‘Last Lecture’ wordt een hoog aangeschreven professor gevraagd een inspirerend college te geven als ware het zijn laatste. Grotius heeft inmiddels diverse hoogleraren bereid gevonden om zo’n college te geven. In de aankomende maanden zullen onder meer professor Cliteur, Stolker en Lawson de revue passeren.

Namens de Activiteitencommissie intern en het 95e bestuur der JFV Grotius,

Met vriendelijke groet,

Naud van Doorn

Assessor onderwijs

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.