Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur

Sterrenkijkdagen

Datum
vrijdag 11 maart 2016 - zondag 13 maart 2016
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Op de Oude Sterrewacht Leiden zal iedereen welkom zijn om door een telescoop naar objecten aan hemel te kijken. Maar niet alleen dat, er is een aanvullend programma met verhalen over sterrenkunde zaken en rondleidingen. Ook als het niet helder zou zijn is het nog steeds de moeite waard om de Oude Sterrewacht te bezoeken.

De blikvangers van de avond zijn: de maan, nog enkele dagen voor het eerste kwartier; Jupiter, de reuzenplaneet met 4 van zijn manen; het sterrenbeeld Orion met zijn nevels en de jonge sterrenhoop de Plejaden of Zevengesternte. In de kijker zijn veel meer dan zeven sterren te zien!

Omdat de maan (onze maan) nog jong is, is hij vroeg in de avond zichtbaar en stoort hij later niet. Een goede reden om dit jaar de aandacht eens te vestigen op een aantal deep-sky objecten. Dat zijn bijvoorbeeld de nevels in en rond het sterrenbeeld Orion, de Krabnevel, maar nog veel andere. Over elk van de objecten is ook een heel verhaal te vertellen.

Meet informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.