Universiteit Leiden

nl en

Debat

Debat over het Oekraïne-referendum

Datum
donderdag 31 maart 2016
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
C131

Op 6 april mag Nederland weer naar de stembus. Dit keer niet voor een verkiezing, maar voor een referendum. De Nederlandse bevolking mag zich uitspreken over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne.

Ben jij benieuwd wat dit verdrag nou écht betekent? Wil jij op 6 april een bewuste keuze voor ‘ja’ of ‘nee’ maken? Kom dan naar hét debat over dit referendum van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het Europa Instituut van de Faculteit en de Juridische Faculteitsvereniging Grotius organiseren op 31 maart 2016 een groot debat over dit referendum.

Guillaume Van Der Loo (Universiteit Gent) zal een introductie geven over het associatieverdrag. Vervolgens zullen Thierry Baudet (Forum voor Democratie), Michiel van Hulten (Stem voor Nederland), Bastiaan van Apeldoorn (Eerste Kamerlid SP) en Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66) met elkaar en de zaal in debat gaan. Het debat wordt geleid door prof. Voermans.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.