Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Referendum in Bolivia: Test voor de democratie?

Datum
donderdag 11 februari 2016
Tijd
Locatie
Van Eyckhof
P.N. van Eyckhof 2
2311 BV Leiden
Zaal
004

Op 21 februari aanstaande moeten de Bolivianen zich door middel van een Referendum uitspreken voor een mogelijke grondwetswijziging die de huidige president Evo Morales in de gelegenheid stelt tot 2025 aan de macht te blijven.

Volgens dr. Soledad Valdivia, universitaire docent Latijns-Amerikastudies, is deze plebisciet bepalend voor de toekomst van de Boliviaanse democratie: "als Morales het niet haalt wordt in de komende jaren de voortzetting van zijn politiek project zeer onwaarschijnlijk". Ze organiseert op 11 februari in Leiden een conferentie over het Boliviaanse Referendum en haar politieke implicaties.

Lees het achtergrondartikel van dr. Soledad Valdivia.

Flyer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.