Universiteit Leiden

nl en

Festival

Bezoek de Leidse voorronde van FameLab

Datum
dinsdag 16 februari 2016
Tijd
Locatie

Zaal
Klein Auditorium, Rapenburg 73, Leiden

Welke twee bètawetenschappers presenteren hun onderzoek het aanstekelijkst in drie minuten? Misschien wel degenen met de meeste supporters. Steun de kandidaten en meld je aan als publiek (zie formulier onderaan)!

Leidse voorronde

FameLab is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire en mediagenieke competitie in de wetenschapscommunicatie. De kandidaten strijden eerst tegen elkaar in een regionale voorronde. Op 16 februari beoordeelt een jury - de hoogleraren Christine Mummery en Jaap de Jong - wie in Leiden het sterkst zijn of haar onderzoek presenteert. 

De kandidaten hoeven overigens niet zelf het hele wiel uit te vinden: op 12 februari krijgen ze in het Academiegebouw een dag training in het pitchen, inclusief een optreden voor een kritische 'jury'. 

Op naar de Europese finale

Elke voorronde levert twee kandidaten op voor de landelijke finale op 22 april 2016 in Utrecht. Hierin wordt de beste deelnemer van alle universiteiten gekozen. Vorig jaar werd deze verkiezing uitgezonden op tv. De winnaar vertegenwoordigt Nederland in juni 2016 in de Europese finale in Groot-Brittanië. Vorig jaar was dat de Leidse promovenda Marcia Brandenburg. 

Meer informatie en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.