Festival

Lancering spel 'Wie is de leraar?'

18 februari 2016
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Faculty Club

Het ICLON nodigt docenten, studieadviseurs en andere medewerkers van de Universiteit Leiden uit voor de presentatie van een spel over het beroep van docent. Doe mee en kom erachter wat het betekent om leraar te zijn in het voortgezet onderwijs.

Voor wie?

Het is belangrijk dat studenten op een positieve manier gewezen worden op de mogelijkheid van een carrière als docent in het voortgezet onderwijs. In de Lerarenagenda’s van de VSNU en het ministerie van OCW is de ambitie geformuleerd om meer academisch opgeleide docenten in de bovenbouw van het vwo/havo te benoemen. Daarom nodigt het ICLON universitair docenten en studieadviseurs uit om dit spel te spelen.

Het spel

Wie is de leraar? is een inhoudelijk gezelschapsspel voor 2 tot 6 spelers dat u uitdaagt in allerlei situaties waar u als leraar mee te maken krijgt. U moet al uw kennis, vaardigheden en creativiteit inzetten om uzelf te bewijzen als leraar.

Door het spelen van het spel raak je in gesprek over wat het betekent om leraar te zijn, wat je er voor nodig hebt, en hoe je moet reageren op gebeurtenissen uit de dagelijkse praktijk.

16.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
16.30 uur: Introductie en spelen van het spel
17.15 uur: Officiële overhandiging van het spel aan Simone Buitendijk, vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden
17.30 uur: Borrel

Aanmelden

Deelname is mogelijk voor alle docenten, studieadviseurs en andere medewerkers van de Universiteit Leiden. U kunt zich opgeven met het aanmeldingsformulier tot en met vrijdag 12 februari.