Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Krokusklas Politicologie

Datum
22 februari 2016 - 24 februari 2016
Bezoekadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Overweeg jij of je na de middelbare school politicologie wilt gaan studeren? Wil jij je nog een beter beeld vormen van de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties? Wil je de sfeer proeven in misschien wel de leukste studentenstad van Nederland? Kom dan de komende voorjaarsvakantie naar Leiden en doe mee met de Krokusklas!

Tijdens de Krokusklas laten we je gedurende drie dagen kennismaken met de studie Politicologie en de specialisatie Internationale Betrekkingen en Oganisaties. Daarnaast kun jij je een beeld vormen van hoe het is om in Leiden te studeren.

Voor wie?

De Krokusklas wordt georganiseerd voor leerlingen uit 5 en 6 VWO. Wanneer je na het bijwonen van voorlichtingsactiviteiten zoals open dagen en meeloopdagen enthousiast bent geraakt over de studie Politicologie ofwel de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties, is de Krokusklas een hele leuke activiteit die een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gefundeerde studiekeuze.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Die bedragen € 15,– per persoon.

Aanmelden

Je kunt je via een  online inschrijfformulier aanmelden voor de Krokusklas.

Programma

Thema krokusklas 2016: Europa in CrisisHet programma zal onder andere bestaan uit colleges rond het thema ‘Europa in Crisis’. Binnen dit thema valt te denken aan de vluchtelingencrisis, de dreiging van de Islamitische Staat en de ontwikkelingen rondom Oekraïne en Rusland. Ook dit laatste thema is dit voorjaar weer erg actueel, met het referendum over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. De vraag is hoe de Europese Unie op verschillende crises in Europa gaat reageren.

De Krokusklas bestaat echter niet alleen maar uit colleges. We proberen je een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe jij je studententijd vorm kan gaan geven. Er zal bijvoorbeeld voorlichting worden gegeven over de vrije-keuzemogelijkheden in je derde jaar, de mogelijkheden voor masters en carrièreperspectieven. Ook kun je kennismaken met de Studievereniging voor Politicologen in Leiden, de SPIL. Zij zullen een inhoudelijke activiteit en een spetterend feest organiseren. Een excursie naar Den Haag maakt verder deel uit van het programma, en tussendoor zullen we je de mooiste plekjes van Leiden laten zien.

Gedurende de Krokusklas logeer je bij studenten Politicologie/IBO. Deze studenten kunnen je natuurlijk alles vertellen over het studeren van Politicologie in Leiden. Zij zullen ervoor zorgen dat je 's ochtends lekker kunt ontbijten en op tijd weer op locatie bent. Op de universiteit krijg je elke dag een lunch; 's avonds eet je bij verschillende studentenverenigingen.

Vragen?

Heb je vragen over de Krokusklas? Stel ze gerust, per e-mail aan info.politicologie@fsw.leidenuniv.nl.

Volg ons

Wil je intussen op de hoogte blijven? Volg ons:

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie