Universiteit Leiden

nl en

Debat

Het defensiebeleid: van de regen in de drup

Datum
woensdag 3 februari 2016
Tijd
Locatie
Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
Den Haag

De terroristische aanslagen in Parijs van 13 november 2015 bevestigde wederom dat 'de vijand' niet meer uitsluitend in verre landen te vinden is. De opmars van IS en de terroristische aanslagen die in naam hiervan worden gepleegd vormen het grootste veiligheidsprobleem op dit moment voor Europa. Het traditionele beeld van oorlog lijkt achterhaald. 

Hoe moet de Nederlandse defensie omgaan met dit veranderde vijandbeeld? Doet Nederland er verstandig aan om ook in Syri├ź in te grijpen? En welke rol moeten inlichtingendiensten spelen? Wordt het tijd voor een gemeenschappelijk Europees defensiebeleid?

Een debat met Margriet Drent (veiligheids- en defensie-expert Instituut Clingendael), Anne-Marie Snels (voorzitter van de militaire vakbond), Angelien Eijsink (Tweede Kamerlid PvdA) en Raymond Knops (Tweede Kamerlid CDA) onder leiding van journalist en politiek commentator Kees Boonman.

Aanmelden

Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl. 

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.