Boekpresentatie ‘Het belang van een EU-referendum’

11 februari 2016

Wilders met Europese vlagHoe denken Nederlandse kiezers, politici, parlement, partijen, regeringen, belangengroepen, rechters, media en ambtenaren over Europese integratie?

Hans Vollaard (Universiteit Leiden), Jan van der Harst (Rijksuniversiteit Groningen) en Gerrit Voerman (Rijksuniversiteit Groningen) wijdden hieraan een bundel, getiteld Van aanvallen! naar verdedigen? De opstelling van Nederland ten aanzien van Europese integratie, 1945-2015 (Boom Bestuurskunde).

Ben Bot, voormalig minister van Buitenlandse ZakenHet eerste exemplaar van de bundel wordt op donderdag 11 februari 2016 in het Montesquieu Instituut aangeboden aan Ben Bot, voormalig minister van Buitenlandse Zaken. Hij zal een eerste reactie geven. Daarna volgt een paneldiscussie onder leiding van Jan Schinkelshoek  over de actualiteit van het referendum in Europese kwesties. Het panel bestaat onder meer uit Bob van den Bos (D66), Tiny Kox (SP) en Joop van Holsteyn (bijzonder hoogleraar kiezersonderzoek aan de Universiteit Leiden).

Nadere informatie over het programma, de locatie en aanmelden (verplicht) vindt u op de website van het Montesquieu Instituut.

Montesquieu Instituut