Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden: tussen wetenschap en samenleving

Datum
donderdag 21 januari 2016
Tijd
Locatie
Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Zaal
Zaal C1

Voor de hedendaagse wetenschap is het steeds belangrijker om de maatschappelijke impact van het onderzoek uit te leggen aan de samenleving. Maar hoe breng je deze boodschap het beste over?

Op donderdag 21 januari geeft wetenschapsfilosoof en bijzonder hoogleraar Bas Haring een lezing voor het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden. Haring schreef verschillende boeken waarin hij wetenschap inzichtelijk maakt voor een breed publiek. Ook is hij te zien in het tv-programma 'Proefkonijnen' van BNN. Hierover heeft hij het boek 'Doe dit vooral thuis' geschreven, waarin hij luchtig een serieus onderwerp behandelt: de wetenschap. 

Tussen wetenschap en samenleving

Voor de hedendaagse wetenschap is het steeds belangrijker om de maatschappelijke impact van het onderzoek uit te leggen aan de samenleving. Wetenschapsfilosoof Bas Haring is gespecialiseerd in het overbrengen van de wetenschap aan de samenleving. Hij is door het Leids Universiteits Fonds bijzonder hoogleraar benoemd op de leerstoel ‘publiek begrip van natuurwetenschap’. In zijn nieuwste project behandelt Haring het thema wetenschappelijke integriteit in een film. Aan de hand van drama en intrige creëert hij een bijzondere invalshoek. In zijn lezing daagt Haring het publiek uit met bijzondere vormen van wetenschapscommunicatie. 

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.