Universiteit Leiden

nl en

Festival

Lancering BRAINTIME: documentaire over groei van hersenen

Datum
vrijdag 29 januari 2016
Tijd
Locatie
Corpus 'reis door de mens'
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest

Braintime festival

Jonge deelnemers van het Braintime onderzoek leren tijdens een evenement in Corpus tot welke inzichten de wetenschappers zijn gekomen. Wetenschappers van het Brain and Development Lab presenteren hun uitkomsten in een talkshow onder leiding van Filemon Wesselink en gedurende vijf interactieve workshops. 

BRAINTIME documentaire 

Op 29 januari is ook de première van de documentaire BRAINTIME - onderzoek naar hersenen in de groei. Daarin heeft filmmaker Erik Heuvelink enkele jonge deelnemers aan het onderzoeksproject door de jaren heen gevolgd. 

Braintime app

Programma met sprekers en workshops 

Braintime

Braintime is een groot en uniek onderzoeksproject, waarin van 2011 tot 2015 de hersenontwikkeling van bijna 300 jongeren over langere tijd is gevolgd. Het onderzoek spitst zich toe op leren, risicogedrag en vriendschapsvorming.

Eveline Crone: ‘De medewerking van jonge deelnemers is ontzettend belangrijk voor het slagen van onze onderzoeken. Zij zijn drie keer langs geweest om deel te nemen aan experimenten en interviews. Op deze manier doen we graag iets voor ze terug met het Braintime Festival.’

Braintime Festival

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.