Inleiding Koranteksten

Dorpskerk
Schoolstraat 2
2242 KH Wassenaar

Op 14 en 21 januari verzorgt Fatiha Azzarhouni een tweedaagse inleidende cursus over de Koran. De cursus wordt gegeven in het kader van de Koorruïne in de dorpskerk te Wassenaar.

Tijdens deze bijeenkomst zal er worden ingegaan op de ontstaansgeschiedenis en globale inhoud van de Koran. Wanneer en in welke context is de Koran volgens moslims geopenbaard? Welke personen hebben een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de codex zoals we deze vandaag kennen? Wat zijn de belangrijkste thema's die we kunnen aantreffen in de Koran? Naast het behandelen van deze vragen zal - om een indruk te krijgen - gezamenlijk een aantal Koranteksten gelezen worden. Het is een interactieve bijeenkomst met voldoende mogelijkheid tot het stellen van vragen en andere vormen van gedachtewisseling.

De cursus wordt gegeven op twee opeenvolgende donderdagavonden om 20:00 op 14 en 21 januari 2016. De lezingen vinden plaats in de  Dorpskerk, Schoolstraat 2 in Wassenaar. U kunt zich aanmelden via de site van de  Protestantse Kerk Nederland.

Teksten uit de Koran in vertaling worden op de avond uitgereikt.

Meer informatie en aanmelden