Duitse Romantiek en literatuur

Breestraat 60
Leiden

STUDIUM GENERALE. SERIE: HUTSPOT

In 1797 schreef Friedrich Schlegel aan zijn broer Wilhelm: „Mijn uitleg van het woord Romantisch kan ik je niet goed sturen, omdat die – 125 bladzijden lang is.” Zo lang zal deze lezing niet duren, maar het mag duidelijk zijn dat de diverse betekenissen van de literaire stroming die we `romantiek` noemen voldoende stof voor een lezing bieden. Anthonya Visser laat uiteenlopende connotaties van de romantiek de revue passeren en onderbouwt deze ook aan de hand van concrete literaire teksten.

Spreker: Anthonya Visser, hoogleraar Duitse Taal en Literatuur en wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Taal en Identiteit aan de Universiteit Leiden.

Let op: de lezing is uitsluitend te volgen als onderdeel van het weekend van de Fantastische Romantiek. Het bijwonen van een concert kost €26 en een passe-partout voor het gehele weekend kost €80. Een ticket voor één concert geeft toegang tot beide lezingen. Meer informatie en kaartverkoop: Stadspodia.