Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Macht verloren, gezag versterkt. Historische en staatsrechtelijke opmerkingen over het koningschap in Nederland

  • Joop van den Berg
Datum
donderdag 28 januari 2016
Tijd
Locatie

Zaal
Lorentzzaal

Joop van den Berg (oud hoogleraar Parlementaire Geschiedenis) publiceert binnenkort een boek bij uitgeverij Elsevier waarin al zijn artikelen en columns over het koningschap vanaf 1977 bijeen worden gebracht. Als geen ander heeft hij overzicht van en inzicht in de ontwikkelingen die het instituut koningschap heeft doorgemaakt in de afgelopen (bijna) veertig jaar. Een buitengewoon interessant onderwerp van levende parlementaire geschiedenis. 

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 28 januari 2016, tussen 13.30 en 17.00 in de Lorentzzaal (A.144) van de juridische faculteit van de Universiteit Leiden (Kamerlingh Onnes gebouw, Steenschuur 25, Leiden).

Graag nodigen wij u hiervoor van harte uit.
Aanmelding  uiterlijk 18 januari via m.tangkilissan@law.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.