Kunst en Cultuur

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Donderdag 5 november organiseert de universiteit het symposium Diversity and Inclusion: Challenging Implicit Bias.

Om visueel uiting te geven aan diversiteit is in de C-gang van het Kamerlingh Onnes Gebouw een tweedelige expositie te zien. U ziet enerzijds een 4-tal werken uit Rebelse Trots: een project van voorjaar 2015 van kunstenaar Patricia Kaersenhout over de belangrijke zwarte feministische golf in de jaren ’80 in Amsterdam. Een groep vrouwen verenigden zich in Flamboyant en Zami en noemden zich ZMV vrouwen (Zwarte, Migranten en vluchtelingen Vrouwen).

Anderzijds ziet u een elftal werken uit de Kunstuitleencollectie van Centrum Beeldende Kunst (CBK) Zuidoost. Kenmerkend voor de collectie is de interculturele invalshoek. Ook diversiteit in materiaal en stijl speelt daarin een wezenlijke rol.