7 Mobiele Dingen

Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden

Let op: deze cursus vindt online plaats. U hoeft niet naar de Universiteitsbibliotheek te komen.

Leer vanaf 17 november alles over hoe u wetenschappelijke informatie kunt vinden en verwerken op uw tablet of smartphone met de nieuwe 7 Mobiele Dingen cursus.

De Universitaire Bibliotheken Leiden willen u van harte uitnodigen om de cursus 7 Mobiele Dingen te volgen en te ontdekken hoe u uw tablet of smartphone kunt gebruiken voor het vinden, lezen en verwerken van wetenschappelijke informatie. 7 Mobiele Dingen loopt van 17 november t/m 22 januari met een break van 21 december t/m 4 januari. Deze beginnerscursus is voor medewerkers die meer vertrouwd willen raken met hun eigen tablet of smartphone (iOS of Android), te laten zien hoe wetenschappelijke informatie daarop te gebruiken is en hoe UBL-diensten daar inpassen. Dit betekent dat de cursus huiswerkopdrachten bevat, die u achterwege kunt laten.

De 7 Mobiele Dingen cursus zal worden gegeven in de vorm van een wekelijks blog, zodat u waar en wanneer u wilt de les kunt volgen. In deze blogs zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

1. Introductie 7 Mobiele Dingen
Wat is de bedoeling en hoe gaan we aan de slag? Hoe levert u huiswerk in? Wat voor mobiele apparatuur is er?

2. E-books mobiel gebruiken
Hoe kunt u e-books vinden in onze mobiele catalogus? Hoe krijgt u de UBL ebooks op uw apparaat, wat is daar voor nodig? Hoe kan u ze lenen, downloaden en aantekeningen maken?

3. Artikelen vinden met uitgeversapps en BrowZine

4. Reference managers
Wat is er beschikbaar en wat kunt u ermee?

5. Annoteren
Met welke apps kunt u artikelen lezen en digitaal aantekeningen maken?

6. Bijblijven
Hoe blijft u op de hoogte?

7. Opslaan en delen
Hoe slaat u gevonden informatie op en deelt u deze met anderen?

Meedoen?
U kunt de lessen vanaf 17 november vinden op het 7 Mobiele Dingen blog: http://blogs.library.leiden.edu/7mobieledingen/. Bij problemen of als u vastloopt kunt u contact opnemen via email: 7mobieledingenubl@gmail.com.

7 Mobiele Dingen blog