Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Rijk van Rotzooi

Datum
zaterdag 27 juni 2015 - zondag 31 januari 2016
Locatie
Museum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

Recycling, het hergebruik van afvalmateriaal, is helemaal van deze tijd. Of toch niet? In Rijk van Rotzooi ervaart de bezoeker hoe 200 jaar geleden recycling de gewoonste zaak van de wereld was. Straatafval werd gebruikt om buskruit te maken. Tuiniers teelden groente op schoorsteenroet. Aardappelschillen werden verwerkt tot papier. En de Friese ondernemer Watse Gerritsma bouwde een heuse fabriek zonder afvalproducten. Alles werd hergebruikt, niets ging verloren. Zijn we ons tegenwoordig net zo bewust van de waarde van afval?

Tentoonstelling Rijk van Rotzooi

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.